Låna pengar till räkningarLigger du efter med räkningarna eller har du fått en stor oförutsedd kostnad? Det kan hända oss alla, men även om du inte har pengarna du behöver ska du aldrig ignorera dina räkningar.

I värsta fall kan det leda till dyra påminnelse- och inkassoavgifter, och du kan hamna i trubbel om du inte betalar. Om du har problem med pengar till dina räkningar kan du välja att ta ett online-lån för att finansiera dem.

Det är enkelt, och låneföretagen frågar inte efter anledningen till lånet. Så det spelar ingen roll om du vill låna pengar för att betala dina räkningar, din hyra eller för att finansiera en ny dator. Valet är helt upp till dig.

Online-lån för att betala räkningar

Om du behöver pengar för dina räkningar kan du enkelt få ett lån online. Alla fakturor har ett förfallodatum, så om du saknar pengar kan du inte alltid vänta i flera dagar eller veckor på att få in dem på ditt konto. Tyvärr kan banken vara långsam i sin ansökningsprocess. Så även ifall du ansöker om ett lån hos banken kan det ta dagar och veckor innan du får svar på din ansökan.

Vid den tidpunkten kan förfallodatumet ha överskridits och du ligger då efter med dina betalningar. Om saker och ting istället ska gå snabbt bör du låna pengar för dina räkningar online. Där kan du få dem redan dagen efter.

Det är enkelt och går snabbt att fylla i en låneansökan online. Svaret kommer sedan vanligtvis samma dag. På så sätt klargör du snabbt dina alternativ så att du vet vad du erbjuds av de olika online-företagen.

Vad händer om jag inte betalar räkningarna?

Har du undrat över vad som kan hända ifall du inte betala räkningarna? Det är naturligt. Konsekvenserna som obetalda räkningar kan leda till är verkligen inte bra. De kan orsaka många negativa saker som så småningom kommer att skada din personliga ekonomi och dina lånemöjligheter framöver.

Vi har tittat på vad som kan hända och vilka konsekvenser det kan få för dig som konsument att inte betala dina räkningar. Läs mer på den här sidan.

Prata med banken och dina borgenärer

Ett bra och förnuftigt alternativ till ett lån kan vara att prata med de borgenärer du är skyldiga pengar. Berätta för dem om din ekonomiska situation och se ifall du kan få ett nytt förfallodatum eller få summan uppdelad i flera delbetalningar. På så sätt får du inte ytterligare skulder och borgenärerna är ofta villiga att uppfylla dina önskemål.

Låneprocessen hos banken ofta är mer besvärlig och tidskrävande, men det kan fortfarande vara en bra idé att prata med dem om du hamnat i en situation där räkningarna stiger dig upp över öronen. Det är också bra för din bankrådgivare att känna till din ekonomiska situation och de kanske kan hjälpa till.

Du kan alltid ringa och förklara din situation, och fråga ifall de kan hjälpa dig med ett kortfristigt lån eller på annat sätt vägleda dig i rätt riktning. Att hamna i en situation där du inte kan betala dina räkningar kan hända alla. Att låna pengar till räkningar kan dock snabbt förvandlas till en ond spiral ifall du har en osund konsumtion. Så om det inte beror på en plötslig reparation av bilen eller skador på hemmet bör du inte ta ett lån för att finansiera din konsumtion.

Det är också en bra idé att prata med de borgenärer du är skyldiga pengar eftersom det är en stor skillnad på att ha en större räkning som du inte kan betala, och 3-4 mindre. Det är därför svårt att ge ett generellt tips här. Men ofta har du möjlighet att prata med dina borgenärer om din situation och förklara att fördröjningen inte beror på motvilja utan på press på din ekonomi.

Kan betalningstiden förlängas?

Det främsta skälet till att prata med dina borgenärer är möjligheten att förlänga betalningstiden. Om du har tur förstår de din situation.

Många svenskar väljer att sticka huvudet i sanden när det uppstår problem med deras räkningar. Det är dock faktiskt det värsta du kan göra.

Genom att prata öppet med dina borgenärer blir de medvetna om din situation. Chanserna ökar därmed att de förstår och är villiga att vänta 8-10 dagar extra tills dess att du fått din lön. Så det är utan tvekan värt ett försök.

Låna pengar för hyra, shoppingräkningar osv.

Om du har oturen att inte få hjälp hos banken eller borgenärerna kan du alltid ansöka om lån för dina räkningar online. En av de stora fördelarna med onlineleverantörerna är att du kan ansöka om pengar till precis vad du behöver. Därför gör det ingen skillnad om du ansöker om ett lån för en shoppingräkning, din hyra eller andra typer av räkningar.

Många svenskar är vana att ifrågasättas av banken, där de måste klargöra sitt exakta syfte för lånet. Onlineföretag ber dock inte om detta utan fokuserar bara på den information du ger dem om din ekonomiska situation. Det handlar om lönecheckar, årsbesked, ålder, arbete och allt annat som kan påverka ditt kreditbetyg.

Detta innebär att en mycket större del av ansvaret för din personliga ekonomi lämnas åt dig själv. Det är ditt jobb att se till att du tar ett ekonomiskt sunt beslut. Fördelen är att det är betydligt enklare att få lånegivarnas godkännande. Detta fungerar eftersom deras räntor är lite högre än hos banken, vilket gör dem villiga att ta en högre risk.

Om du har räkningar på skrivbordet som inte kan vänta, kan du lätt och enkelt ansöka om ett konsumentlån hos oss. Kolla in våra listor för att ta reda på de bästa alternativen för dig online. Det är ingen skillnad om du vill låna pengar till hyra, en tandläkarräkning eller shoppingräkningen. Kom igång nu direkt.