Kan du inte bli godkänd för ett banklån eller tycker du att processen är för lång och krävande? Då kan du överväga att ta ett privatlån online på 20 000 kronor istället. Det är en snabb lösning, som vanligtvis är mer flexibel än hos banken, och där kraven för godkännande vanligtvis är betydligt lägre. Läs här och bli klokare på hur du kan ta ett privatlån på 20 000 kronor online.

Ansök om lån på 20 000 kronor

Det är inte svårt att ansöka om ett lån på 20 000 kronor. Börja med att jämföra företagen genom att titta på villkor, priser och räntan som vanligtvis är det avgörande elementet. Allt detta kan du göra i vår översikt.

När du har hittat 2-3 relevanta billiga företag, skickar du in en gratis ansökan. Strax efter får du dina låneerbjudanden och sedan kan du jämföra dem för att hitta de billigaste. Du gör detta genom att titta på den effektiva räntan. Sedan har du hittat det billigaste lånet på 20 000 kronor.

FAQ om privatlån på 20 000

Här är svar på tre saker som människor ofta frågar eller tänker på när de överväger att ta ett privatlån online:

Vem kan låna 20 000?

Som regel måste du uppfylla tre krav för att ta ett online-lån på 20 000 kronor:

  • Du behöver vara minst 18 år
  • Du måste bo i Sverige
  • Du kan inte ha några betalningsanmärkningar eller vara registrerad hos inkasso.

Många företag har en högre åldersgräns på antingen 20 eller 21 år, och de allra flesta har också ett krav på din ekonomi. I de flesta fall behöver du kunna dokumentera en fast inkomst. Naturligtvis finns det alltid undantag, men som regel kan du godkännas för ett lån på 20 000 kronor om du uppfyller dessa krav för ålder, bostad, skuld och inkomst.

Hur mycket kostar ett 20 000 kronor lån?

Vid ett lån finns det ett antal kostnader. Först och främst har du den ränta som anges i en procentandel av lånebeloppet. Dessutom finns det några avgifter relaterade till tecknande av lånet, betalningar osv. Dessa varierar från företag till företag och därför kan de vara svåra att hålla reda på.

Samtidigt beror räntan på din ekonomi och därför är räntan i översikten bara vägledande. Du kan se vad ett privatlån på 20 000 kronor kostar dig genom att lämna in en ansökan. I låneerbjudandet hittar du den effektiva räntan, som anger den totala årliga kostnaderna i procent. Du kan använda den för att jämföra dina erbjudanden direkt för att hitta det billigaste lånet.

Hur accepterar jag erbjudandet? 

Det är viktigt att komma ihåg att en ansökan om ett privatlån online är icke-bindande och därför kan du ansöka till så många företag du vill – minst 2-3 stycken. Du accepterar endast erbjudandet när du tecknar det låneavtal du har fått. Du gör detta online precis som resten av processen.

När du har tecknat och godkänt ditt valda låneavtal får du 20 000 kronor på kontot inom en kort tid. Du kan använda dessa fritt precis som du vill, men självklart måste du följa återbetalningsplanen. Annars riskerar du att få dyra räntor på försenad betalning, dyra skulder och i värsta fall betalningsanmärkningar.