Om diskmaskinen inte fungerar ordentligt eller om kylen är gammal, kan det kosta dig mer i vatten- och elräkningar än det kommer att kosta dig att byta ut dina hushållsapparater.

Naturligtvis kanske du inte har råd att köpa nytt. Med ett lån för hushållsapparater kan du däremot byta ut dem så att el- och vattenräkningarna inte är enorma. Samtidigt så får du effektivare maskiner hemma.

Behöver du ett lån för nya hushållsmaskiner?

Om du börjar tänka att ditt kök kan behöva renoveras men inte känner att du har råd att betala för det, kan du börja med att ändra vissa saker. Till exempel kan du byta kylskåp, diskmaskin eller andra hushållsapparater.

Det i sig kan dock vara dyrt nog, ett kylskåp eller tvättmaskin kan kosta mycket pengar. Men om de inte fungerar som de ska kan det vara en bra idé att ta ett lån för att ha råd. Detta eftersom det sparar in pengar från dina räkningar på lång sikt.

Det finns olika alternativ för att låna pengar till nya hushållsapparater. Du kan till exempel fråga hos banken, men du kan också ansöka hos låneföretag på nätet samt hos de företag som säljer hushållsapparater.

Vi rekommenderar att du söker hos minst 2 låneleverantörer online och samtidigt undersöker finansieringsmöjligheterna hos återförsäljaren och banken. Detta kommer att göra dig klokare på prisnivåerna och hjälpa dig att hitta de lägsta lånekostnaderna.

Köp på avbetalning är ett alternativ, men kan i vissa fall innebära extra priser såsom ränta och avgifter. Det är bara med ett räntefritt lån som dessa lösningar är särskilt fördelaktiga.

Köp på avbetalning kontra upplåning

Huruvida det är bäst att låna pengarna eller köpa på avbetalning kan vara svårt att säga. Det beror på din ekonomiska situation, hur mycket pengar du behöver och hur länge du kommer att behöva betala tillbaka pengarna.

Om du hellre vill köpa dina varor på avbetalning kan det enkelt göras. Flera leverantörer har finansieringsalternativ, så du betalar ett månatligt belopp för dina inköp. Priset varierar naturligtvis beroende på vad du köper och hur länge du väljer att betala tillbaka pengarna på.